Back to All Events

Ode To Women ism Woorden Worden Zinnen & Tolhuistuin

  • Tolhuistuin (Tuinzaal) 2 IJpromenade 1031 KT Amsterdam Netherlands (map)

Met Naghmeh Farahmand, Layale Chaker, Mahsa Vahdat, Yasamine Shahhosseini en meer...

Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Geniet van wisselende performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities en lekker eten in een feelgoodsetting. Samen met het NewLands Festival is deze editie van Woorden Worden Zinnen ontwikkeld rondom het thema Ode to Women.

Naghmeh Farahmand
De Perzische percussionist Naghmeh groeide op in een vol huis met trommels. Naast het leren van traditionele muziek, leerde zij Sufi en Koerdische ritmes te spelen op het daf. Naghmeh bespeelt virtuoos verschillende instrumenten en richtte het percussie-ensemble Sharghi op.

Layale Chaker
Layale studeerde eerst viool aan het conservatorium van Beiroet. Later volgde ze haar muzikale studies aan het Conservatoire de Paris, Columbia University in New York en aan de Royal Academy of Music in Londen. Haar composities omvatten werken voor solo’s, kamermuziek, symfonie- en strijkorkesten. Ook schreef ze verschillende stukken voor dans en film. Als musicus heeft Layale Chaker heeft een bijzondere band met Arabische poëzie en de daarin besloten ritmiek en melodie. Naast de klassieke Arabische literatuur en poëzie verdiepte zij zich in de postmoderne en moderne poëzie van o.a. Badr Shakir el Sayyab, Nazek al Malaika, Taha Muhammad Ali, Al Maghout en Talal Haidar. Haar passie voor taal en voordracht klinkt door in haar arrangementen en composities.

Mahsa Vahdat
Mahsa Vahdat is een zangeres en musicus uit Iran. Ze ontwikkelde haar persoonlijke stijl op basis van de Perzische vocale traditie van klassieke en regionale volksmuziek, maar met een hedendaagse expressie. Vahdat: ‘[...] Ook mijn vader zong graag. Hij was bovendien verslingerd aan poëzie. Zoals je misschien weet, is poëzie voor Iraniërs van absoluut levensbelang. Het is de hartslag van het bestaan. Elke Iraniër kent hele gedichten uit het hoofd en dichters spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in de samenleving. Zij zijn de dragers en vertellers van de Perzische cultuur. Iraniërs beschouwen poëzie als een betrouwbare bron van kennis over hun cultureel erfgoed.’

Yasamine Shahhosseini
Yasamine is muzikante en componiste en werkt met een brede scala aan stijlen zoals elektronische- en akoestische muziek. Sinds 2014 geeft Yasamine ud les aan de muziekschool van Teheran. Daarnaast geeft zij wereldwijd ud workshops. Ze speelde mee op verschillende muziekalbums en in 2015 werd haar eerste ud solo-album ‘Gahan’ uitgebracht.

Meer namen volgen.

Zaal open 18:30
Aanvang 19:30
Entree € 9,00 vvk, € 11,50 deur, eettickets volgen spoedig

Photos: Mahsa Vahdat ©Tahmineh Monzavi, Layale Chaker ©Anna Rakhvalova, Yasamin ShahhosseiniNaghmeh Farahmand ©Samira Hafezi