Back to All Events

Film Premiere: The Music of Strangers

  • Bimhuis Piet Heinkade 3 1019 BR Amsterdam (map)

The Music of Strangers
Yo-Yo Ma & the Silk Road Ensemble

Nederlandse première van de documentaire The Music of Strangers -  Yo-Yo Ma & the Silk Road Ensemble (Morgan Neville, 2016). Regisseur Morgan Neville won eerder een Oscar voor zijn film 20 Feet from StardomThe Music of Strangers is een prachtige reis door verschillende muziekculturen met intieme portretten van wereldse musici. Met onder anderen Kayhan Kalhor, Kinan Azmeh en Kevork Mourad die ook te gast zijn bij ons festival. Dubbel genot!

Please note that this film is in English.

The intersection of cultures is where new things emerge.
— Yo-Yo Ma, cellist and founder of the Silk Road Ensemble

In The Music of Strangers volgt Neville een aantal musici uit het internationaal befaamde Silk Road Ensemble. Dit project is een initiatief van de Chinees-Amerikaanse componist en cellovirtuoos Yo-Yo Ma, die al meerdere Grammy Awards won. In 2014 trad hij met het Silk Road Ensemble op in een uitverkocht Concertgebouw, om hun 15-jarige jubileum te vieren.

Yo-Yo Ma heeft een rijk gevarieerde muzikale carrière als solist, componist en initiator van vele internationale muziekprojecten. Hij is gedreven door artistieke groei en vernieuwing en zijn nieuwsgierigheid naar muzikale genres en culturen is immens. Voor hem is muziek meer dan een schone kunst, het is één van de sterkste communicatiemiddelen tussen de meest uiteenlopende culturen. Hij stimuleert verbinding en houdt van het verzetten van muzikale en menselijke grenzen. Met het Silk Road Ensemble heeft hij de meest uiteenlopende musici uit alle hoeken van de wereld verbonden.

Morgan Neville heeft zijn passie voor dit project in The Music of Strangers weten te vertalen naar een kleurrijk, intiem portret. Het is een reis door meerdere continenten op zoek naar de verhalen die achter de musici en het project schuilgaan. Eerder werd Neville met een Oscar bekroond voor de documentaire 20 Feet From Stardom.

Aangezien meerdere protagonisten van deze muzikale documentaire nauw zijn betrokken bij Morgenland Festival Amsterdam, zijn wij zeer verheugd deze filmpremière te kunnen programmeren.

  • Venue: Bimhuis - Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
  • Language: Engels
  • Duration: 1h 36min
  • Time: 17:00
  • Ticket: € 10