Back to All Events

Art of Duo I: Alim Qasimov & Michel Godard // Late Night Guests: musici van het Simdi Ensemble

  • Bimhuis Piet Heinkade 3 1019 BR Amsterdam (map)

Art of Duo I: Alim Qasimov (zang) & Michel Godard (serpent, de voorloper van de tuba)
met Salman Gambarov (piano), Ra’uf Islamov (kamanche) & special late night guests.

Drie musici van het Simdi Ensemble Şirin Pancaroğlu, Bora Uymaz (zang), Mehmet Yalgın (kamançhe) en de in Nederland wonende percussionist Alper Kekeç .

Qasimov is simply one of the greatest singers alive.
— The New York Times

Morgenland Festival Amsterdam presenteert voor deze avond in het Bimhuis een muzikale belevenis in twee delen: 

  • Het eerste deel The Art of Duo I bestaat uit één van s’werelds beste stemmen, de Azerbeidzjaanse zanger Alim Qasimov en de meesterblazer Michel Godard. Begeleid wordt dit ongehoorde duo door Ra’uf Islamov (kamanche) en Salman Gambarov (piano). 
  • Tijdens het tweede gedeelte van de avond ontstaat een muzikale dialoog met musici van het Turkse Simdi Ensemble op wiens laatste cd Eternal Love Michel Godard al te gast was. 

Alim Qasimov behoort tot één van de grootse zangers van onze tijd. Hij is de bekendste vertegenwoordiger van de Azerbeidzjaanse mugham die The New York Times als een „symfonische lengte-suite“ omschrijft. Mugham is een zeer complexe vorm van muziek met specifieke systemen en concepten van muzikale expressie die een zeer hoog niveau van professionaliteit van de uitvoerende kunstenaar vraagt. De bijzondere schoonheid ligt ook in de klassieke, eeuwenoude poëzie die in de zang naar voren komt.

De Franse tubaïst Michel Godard wordt gerekend tot de beste improvisators ter wereld. Bovendien is hij een fenomeen binnen de oude muziek door zijn onnavolgbare spel op de Middeleeuwse serpent, de voorloper van de tuba. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar de oriëntaalse muziek.  Zo speelt hij regelmatig met de Turkse ney-speler Kudsi Erguner en de Libanese ud-virtuoos Rabih Abou-Khalil.

Qasimov en Godard worden begeleid door de muzikale weggenoot van Qasimov, de kamanche speler Ra’uf Islamov en de jazzpianist Salman Gambarov die vorig jaar tijdens de pilot van het Morgenland Festival in het Bimhuis een zeer succesvol Nederlands debuut maakte met de Duitse jazzpianist Florian Weber.  

Het tweede gedeelte van de avond speelt Michel Godard met drie musici van het Simdi Ensemble, de harpiste en oprichtster van het Ensemble, Şirin Pancaroğlu, Bora Uymaz (zang) en Mehmet Yalgın (kamançhe). De in Nederland wonende percussionist Alper Kekeç completeert deze mooie groep. 

  • Locatie: Bimhuis - Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
  • Aanvang 20:30
  • Tickets: € 25 zitplaats / € 20 staanplaats

Het concert van het Simdi Ensemble wordt o.a. mogelijk gemaakt door: