Morgenland Festival Amsterdam 2016

Van woensdag 14 september t/m zondag 18 september 2016 vindt na een succesvolle pilot in het Bimhuis vorig jaar, de eerste editie van het Morgenland Festival Amsterdam plaats.

De actualiteit vraagt indringend om een ‘reality check' van de positieve en negatieve clichés waarmee de zogenoemde oosterse cultuur geassocieerd wordt. Morgenland Festival Amsterdam wil een bijdrage leveren aan dit proces.

In het hart van het festival klopt de schoonheid en rijkdom van de muziek uit het Midden- en Nabije Oosten en de dialoog met de westerse muziekcultuur. Het veelzijdige verdiepings-programma nodigt uit tot reflectie, nuance, verwondering en debat.

Naast het Bimhuis zijn wij blij om voor deze editie samen te werken met Morgenland Festival Osnabrück, de Tolhuistuin, het Goethe Instituut Amsterdam, Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en Splendor.

We verheugen ons op de muziek, jullie komst, en alles wat er tijdens Morgenland Festival Amsterdam gaat gebeuren! 

Hieronder een overzicht van al onze evenementen.

Programma overzicht:


Agenda:

Praktische info: 

Festival locaties:

Bimhuis - Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam
Tolhuistuin - IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam
Splendor - Nieuwe Uilenburgerstraat 116, 1011 LX Amsterdam

 

Ticketverkoop:

Tickets zijn direct te koop via de festivallocaties. Op elke evenementenpagina (programma & tickets) staat een link die naar de desbetreffende ticketverkoop gaat. 

Een gedetailleerde routebeschrijving naar elkelocatie is beschikbaar op de desbetreffende evenementenpagina.

Tot gauw bij Morgenland Festival Amsterdam !